Прем’єр закликав розробити майстер-план по водопостачанню і каналізації в Молдові

Прем’єр-міністр Павло Филип закликав розробити майстер-план по водопостачанню і каналізації в Молдові. Про це він заявив в ході проведеного засідання, на якому обговорювалася проблема недостатнього водопостачання та каналізації населених пунктів республіки.

Як було зазначено, в даний час тільки 53% населення країни підключено водопроводу з питною водою і технічною водою. Ще менша кількість – близько 23% має доступ до каналізаційних мереж.

Прем’єр-міністр Павло Філіп висловив стурбованість цими цифрами, наголосивши на неприпустимості того, що в XXI столітті у людей немає доступу до якісної питної води.

«Коли ми говоримо про трьох пріоритетах уряду, включаючи інфраструктуру, ми маємо на увазі не тільки дорожню інфраструктуру, але і доступ до води і каналізації. Наше завдання полягає в тому, щоб ці служби прийшли в кожен населений пункт країни, до кожної людини», — сказав прем’єр.

Павло Филип закликав відповідальних осіб даної галузі в найкоротші терміни розробити майстер-план по країні в галузі водопостачання і каналізації та провести інвентаризацію всіх мереж водопостачання та каналізації. Крім того, потрібно реорганізувати Агентство «Apele Moldovei», щоб була можливість централізувати послуги таким чином, щоб тарифи були доступними для громадян.

В даний час в Молдові системами водопостачання розташовують 52 муніципія і місто і 708 сіл, що становить 45,3% населених пунктів країни.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code