ЄС направить в Молдову експертів з Нацпрограми досліджень та інновацій

На наступному тижні в Молдові буде працювати експертна місія з Національної програми в областях досліджень та інновацій на 2019-2022 рр.

Зокрема, 10-14 вересня експерти з Австрії та Румунії відвідають Молдову, щоб зустрітися з зацікавленими сторонами з науково-освітніх установ країни.

Метою візиту буде обговорення, вдосконалення і остаточна доробка Національної програми в областях досліджень та інновацій (НПІІ) Молдови на період 2019-2022 рр. Цей візит організовується Інструментом технічної допомоги та інформаційного обміну Європейської Комісії (TAIEX) у співпраці з Міністерством освіти, культури і досліджень країни.

Метою експертної місії також буде посилення реалізації рекомендацій, які були надані після огляду молдавської науково-дослідної та інноваційної системи, що проводиться в рамках Механізму підтримки політики Горизонт 2020 (PSF).

Очікується, що за підсумками місії буде розроблено проект НПІІ та її план дій на 2019 р. Очікуване вплив НПІІ полягає в тому, щоб мати унікальний політичний документ, який повинен включати всі пріоритети і стратегічні цілі сектори, які, в свою чергу, будуть сприяти більш ефективному здійсненню досліджень та інновацій.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code