Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

М’ясорубка – це побутовий прилад, який досить швидко «укорінився» на кухні і став популярним. На сьогоднішній день з її допомогою виконується безліч кулінарних процесів, заготовлюються напівфабрикати для подальшого використання. М’ясорубку важко назвати складним у пристрої агрегатом, але все ж якісь труднощі можуть виникнути. Одним з актуальних питань є, як правильно вставити ніж? Саме про це і поговоримо в цій статті. Інструкція, яка буде детально викладена тут, дасть можливість користувачеві без особливих зусиль і проблем зібрати прилад.

Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

Особливості конструкції м’ясорубок

Всі м’ясорубки, які на сьогоднішній день представлені на споживчому ринку, можна розділити на 2 типу.

  • Ручна чи механічна. Цим агрегатом користувалися ще наші прабабусі. Механізм досить простий і нехитрий прилад потрібно зібрати і, обертаючи ручку за допомогою руки, виконувати необхідні процеси.
  • Електрична. Більш вдосконалена, сучасна м’ясорубка, вона є дітищем науково-технічного прогресу. Механізм даного приладу, природно, складніше.

Давайте детальніше розглянемо, з яких деталей складається кожен з вищезгаданих типів.

Ручна м’ясорубка складається з:

  • шнекового валу – елемент у вигляді великої спіралі, при обертанні якої продукт потрапляє на ніж;
  • ножа – це може бути диск або четырехкрыльный пропелер, його обов’язково потрібно поставити правильно, це дасть можливість переробити більшість продуктів;
  • решітки – має вигляд плоского диска з безліччю отворів, відповідає за подрібнення продукту;
  • притискної гайки – вона закручується зверху і закріплює до валу решітку та ніж;
  • ручки – встановлюється на шнековий вал і закріплюється за допомогою гвинта, саме вона приводить в дію механізм.

Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

Електрична м’ясорубка повинна складатися з:

  • головного корпусу – у більшості випадків для його виготовлення використовують метал чи пластмасу;
  • решітки;
  • ножа, при цьому є електричні м’ясорубки з двома ножами, що дає можливість ще якісніше виконувати роботу і переробляти продукт;
  • фіксуючого диска;
  • двигуна;
  • штовхача;
  • приймача для продуктів;
  • шнекового валу.

Що стосується принципу роботи пристроїв, то він практично однаковий. Мета використання м’ясорубки, якою б вона не була, не змінюється.

Ось тільки ручний прилад приводиться в дію за допомогою фізичної сили людини, а електричний за рахунок підключення приладу до електромережі і натисканням кнопки.

Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

Процес складання

Щоб побутовий прилад працював правильно і відповідав вимогам, його потрібно правильно зібрати. Розглянемо, як це зробити. Процес складання ручного обладнання складається з наступних етапів:

  • в металевому корпусі потрібно розмістити шнековий вал;
  • ніж і решітку прикріпіть на тонкому кінці шнекового вала, а з іншого боку рукоятку;
  • коли рукоятка варто, зафіксована за допомогою спеціального гвинта, потрібно приступити до установки ножа;
  • далі потрібно прикріпити сітку, яка фіксується притискної гайкою;
  • після цього м’ясорубка просто встановлюється на поверхню і міцно прикручується лапкою до стільниці, щоб не було ковзання.

Процес складання електричного обладнання складається з таких етапів, от тільки в кінці збірки, на завершальному етапі встановлюється завантажувальна чаша. Великою перевагою електричного приладу є наявність інструкції по правильній збірці і експлуатації. Якщо виникають питання щодо встановлення якийсь з деталей, завжди можна «підглянути» потрібну інформацію.

Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

Правильна покрокова установка

У більшості випадків використовують м’ясорубку з метою подрібнення м’яса у фарш. Саме тому однією з основних деталей і складових механізму є ніж, який відповідає за якість подрібнення продукту. Якщо його встановити неправильно, м’ясо не буде подрібнюватися. Звичайно, механізм буде працювати, за допомогою гвинта продукт протолкнется до грат, але далі процес не піде. Розглянемо установку ножа в кожному з видів.

Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

В електром’ясорубці

  1. Коли встановлено шнековий вал в корпус, можна приступати до фіксації ножа. Його потрібно вставляти на більш тонкий кінець вала.
  2. Велике значення має правильне розташування ножа. Опуклою стороною він повинен бути всередину, а плоскої назовні.
  3. Далі підрізної елемент кріпиться до решітці.

Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

В ручній м’ясорубці

  1. Після установки шнекового валу в корпус потрібно зафіксувати ніж.
  2. Шнековий вал має дві сторони. Одна, більш товста, встановлюється усередині корпусу, а ось на тонку бік надівається ніж.
  3. Щоб процес переробки продуктів відбувався правильно, потрібно розташувати підрізну складову плоскою стороною назовні.
  4. Після ножу кріпиться сітка.

Як бачимо, процес установки ножа в обох м’ясорубках ідентичний. Обов’язково необхідно зробити все так, як вказано вище. Це стосується і ручного агрегату, і електричного. Так як електрична м’ясорубка – це модернізована річ, з її допомогою можна подрібнювати не тільки м’ясо для фаршу. Звичайно, це залишається в пріоритеті, тим більше, самі нові моделі приладу оснащені ще і різними насадками, за допомогою яких можна подрібнювати м’ясо, наприклад, на кубики. В електром’ясорубці можна також подрібнювати овочі, фрукти, головне, правильно вибрати і встановити насадку.

Що стосується ручної м’ясорубки, це досить древній прилад, який тим не менш можна знайти в кожному другому будинку. При цьому багато господинь так і продовжують користуватися ручним приладом. На жаль, ручна м’ясорубка не має так багато додаткових функцій і можливостей, як її «опонент».

В умови правильної експлуатації і дбайливого зберігання та догляду такий прилад добре впорається як з овочами, так і з м’ясом.

Як правильно вставляти ніж у м’ясорубку? 8 фото Ставимо ніж правильної стороною в ручну м’ясорубку і електром’ясорубку

Про те, як зібрати м’ясорубку, дивіться у наступному відео.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code