Фарфор Kahla: особливості порцелянового посуду з Німеччини, вибір чайних сервізів

У багатьох порцеляновий посуд асоціюється з достатком і престижем. Такі столові прилади не тільки прикраса столу, але і прекрасний предмет інтер’єру. Справжня насолода – куштувати страви з такого інвентарю, та ще й з багаторічним минулим. Такі позитивні емоції, що здатний викликати фарфор компанії Kahla.

Коротко про історію
Тюрінгський фарфоровий завод Kahla є одним з успішних виробників їдалень та чайних сервізів. Компанія заснована 175 років тому в 1844 році Крістіаном Экардом, і перше, що виробляла – це чашки, лялькові голови і трубки для куріння. У середині 90-х років ХХ століття сталася найбільша реорганізація фірми, яка змогла врятувати її від банкрутства і вивела на новий рівень виробництва.
Сьогодні бренд володар близько 100 міжнародних премій в галузі художнього розпису.


Особливості
Відмінна риса столових сервізів Kahla не тільки в оригінальному дизайні, але і естетичної складової. Виглядають вони досить вишукано, але одночасно дуже міцні. Це досягається за рахунок високого вмісту натуральної глини в складі.
Якість продукту досягається завдяки регулярним дослідженням сировини в лабораторії. Використовується у виробництві тільки каолінова глина з власних свердловин. Готові вироби проходять ретельний контроль.

Зовнішній вигляд кухонних приналежностей не обмежується тільки елегантністю. Дизайнери і художники Kahla розробляють різноманітні форми прикрас, що гармонійно поєднуються з білим кольором і незвичайними візерунками.
Незважаючи на витонченість, виробник подбав і про термостійкості начиння, здатної витримувати температуру до 300 градусів Цельсія. Допустимо застосування як для готування в духовій шафі, так і в мікрохвильовій печі.
Але незважаючи на переваги, фарфор Kahla не позбавлена і деяких недоліків. Мити в посудомийній машині дозволяється тільки однотонну посуд. Виробник дану особливість зазначає в інструкції. До того ж вартість виробів бренду з Німеччини досить висока. Не кожен в змозі собі це дозволити.
Однак високоякісний фарфор з історією того варто.


Різновиди
Німецький бренд підтримує не тільки високу якість своєї продукції. Будь-яка серія укомплектована основними предметами, необхідними для сервірування столу і чаювання. Ключове слово – різноманіття, що характеризує різні порцелянові колекції. Зокрема, в будь-який набір входять:
- дрібні і глибокі тарілки;
- супниця;
- салатниця;
- солонка і перечниця;
- соусник;
- сметанница;
- страви – закусочне, десертне, пиріжкове, рибне, ікорне, яєчне;
- кокильницах;
- менажниця;
- маслянка;
- цукорниця;
- заварники;
- молочник;
- чашки чайні, кавові, бульйонні, піали.

Незалежно, якому стильовому оформленню ви віддаєте перевагу – заокругленим форм або чітким лініям – асортимент посуду багатий. Серед споживачів користуються великим визнанням кілька колекцій.
- Ghibli. Поєднує класику з мінливою модою. Білі і золотисті тони властиві цьому посуді.

- Павич. Родзинка сервізу – золоте перо, дає відчуття легкості.

- Pronto. Незвичайна комбінація білого і яскравих забарвлень чудово підійдуть енергійним людям.

- Einzelteile. Особлива дитяча лінійка, прикрашена героями з будь-яких мультфільмів. Ви назавжди забудете про проблему апетиту у малюка.

- Rossella. Класичний білосніжний фарфор декорується синіми візерунками.

- Abra Cadabra – це чіткість форм, що поєднує в собі багатофункціональність, декоративність і індивідуальність.

- Touch. Колекція з унікальним гармонійним поєднанням 12 відтінків з додаванням вставок з бархатистого матеріалу.

Як вибрати?
Вирішивши прикрасити вітальню або кухню незвичайним елементом декору, у вас виникає питання, на що в першу чергу звернути увагу, щоб залишитися задоволеним своїм вибором і користуватися ним із задоволенням. При виборі сервізу прийміть до відома стилістику приміщення. Посуд не повинна кидатися в очі, а гармонійно доповнювати його.
Розглянемо, що слід врахувати, купуючи порцелянові вироби.
- Купуйте тільки в брендових магазинах.
- Основний атрибут порцеляни – це ніжна напівпрозорість. Якщо подивитися на світло, то можна розглянути клеймо фабрики у вигляді корони з назвою на протилежній стороні.
- Ще одне індивідуальне властивість – це легкий мелодійний звук, що видається при простукуванні дерев’яною паличкою.
- Покрита глазур повинна бути рівною, без дефектів.
- Обідок дна виключає покриття глазур’ю. Фарфор піддається подвійному випалу при температурі 1350-1410 градусів. Завершальний – відбувається з емаллю. Якщо дно буде вкрите, воно пристане, що ускладнить подальшу роботу з кухонними предметами.
- Перевіряйте стійкість. Жодне виробництво не виключає шлюбу, навіть саме високотехнологічне. Посуд зобов’язана рівно стояти, не бовтатися, і предмети сервізу щільно прилягати.


Як доглядати?
Для того щоб чарівний фарфор зберіг свій первозданний образ, потрібен правильний догляд. Незважаючи на крихкість речей, він простий і нескладний. Головне – це дбайливе ставлення.
- Мийте вручну, особливо це стосується посуду, декорованою розписом і золотом. Так поверхню залишиться неушкодженою.
- Відмовтеся від миючих засобів, особливо з абразивними частинками. Фарфор, навіть самий якісний, боїться побутової хімії. Вона зашкодить малюнок.
- Використовуйте м’яку губку, ніяких металевих щіток.
- Не замочуйте у воді фарфор надовго, від цього емаль може потріскатися. Досить обполоснути і протерти вологою тканиною.
- Щоб не залишалися розлучення, витирайте насухо.
- Не ставте посуд один на одного. Крихкі деталі сервізу можуть пошкодитися.


Як відмити темний наліт на фарфорі, дивіться у відео нижче.