Полуничне час: 5 рецептів з полуницею від Марти Стюарт

Клубничное время: 5 рецептов с клубникой от Марты Стюарт

У магазинах і на ринках уже з’явилася перша полуниця, на диво, вона вже соковита і дуже ароматна. Тому можна придумати щось цікавіше, ніж просто полуниця зі збитими вершками, а допоможе нам в цьому Марта Стюарт — американська бізнесвумен, співачка і письменниця.

Морозиво з полуничного пюре

Коли стає жарко і хочеться чого-то охолоджує, звичайне ванільне морозиво досить швидко набридає своєю приторностью. Тому заморожене полуничне пюре — відмінна альтернатива для дітей і дорослих.

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/з склянки води

Приготування:

Збийте в блендері полуницю з цукром і водою до однорідного пюре. Можете додати за смаком ще цукру або інших ягід. Пюре має бути достатньо густим. Розлити по стаканчиках і посередині вставити трубочку або паличку, щоб було зручно їсти морозиво. Залишити в морозилці мінімум на 8 годин.

Полуниця в шоколаді

Що може бути краще, ніж натуральні цукерки, в яких свіжа і натуральна начинка? Головне — приділити увагу приготуванню правильної глазурі. Можна підготувати різноманітні посипання у вигляді горішків, хрусткого повітряного рису, кондитерського драже або кокосової стружки.

Інгредієнти:

  • Полуниця з живцями
  • 200 г молочного та чорного шоколаду
  • Посипка за смаком.

Приготування:

Розтопіть шоколад на водяній бані. Стежте, щоб дно миски не дотикалось до киплячої води, інакше шоколад перегріється. Весь час помішуйте його, поки він повністю не розтане. Тримайте полуницю за широку частину і спочатку занурте в розтоплений шоколад, а після — в тарілку з посипкою. Покрутіть ягоду у різні боки, щоб шоколад рівномірно розподілився. Покладіть на лист пергаментного паперу і відправте в морозилку. 15-20 хвилин буде достатньо. Довго тримати шоколад в холоді не варто — на його поверхні з’явиться конденсат. Можна використовувати білий шоколад, який буде відмінно поєднуватися з кунжутом.

Салат з руколою і полуницею

Як вам таке незвичайне поєднання? Салати з редискою і огірками вже порядком набридли, тому салат з полуницею — і незвично і несподівано смачно.

Інгредієнти:

  • 200 р полуниці (помити, почистити і розрізати вздовж на 4 частини)
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. перцю
  • 2 пучка руколи (помити і просушити)
  • 1/2 склянки горіхів пекан (можна замінити на волоські або кедрові)

Приготування:

У великій мисці перемішайте полуницю з 1 ложкою бальзамічного оцту і дайте постояти 15 хвилин. В іншій ємності змішайте залишився оцет із сіллю, оливковою олією і перцем. Перемішайте полуницю з порваними вручну листочками руколи і полуницею. Викладіть салат на велику тарілку, полийте заправкою з масла і посипте горішками. У деяких варіаціях цього рецепта додають сир: пармезан, фету і рікотта та гірчицю в зернах. А пеканы замінюють на кедрові горішки.

Полуничний джем швидкого приготування

Такий джем готується всього 15 хвилин, але зберігається не більше 10 днів. Але ми думаємо, що він надовго не затримається у вашому холодильнику.

Інгредієнти:

  • 500 р полуниці (почистити і помити)
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 ст. л. свіжого лимонного соку

Приготування:

Покласти полуницю з цукром і лимонним соком в глибоку сковороду і на слабкому вогні припускають, постійно помішуючи, поки джем не загусне і бульбашки не будуть по всій поверхні. Це займе 9-10 хвилин. Перелийте в баночку варення і дайте охолонути. Зберігається такий швидкий джем всього 10 днів, але його смак просто неймовірний — відмінно підійде для начинки до ванільного морозива.

Пиріг з полуницею і фісташками

Полуницю добре поєднувати з фісташками, їх тонкий аромат відмінно підкреслює приємний полуничний смак, надаючи пікантності. Цей пиріг готується дуже просто, його можна готувати ввечері після роботи, коли довго з їжею не хочеться возитися, але душа просить чогось смачного і річного.

Інгредієнти:

  • Борошна для розкочування листкового тіста
  • 1 лист замороженого листкового тіста (розморозити)
  • 1/2 чашки несолоних фісташок
  • 2 ст. л. цукру
  • 700 г тонко нарізаної полуниці
  • 1/4 склянки абрикосового джему (підігріти)

Приготування:

Розігрійте духовку до 350 градусів. Лист тіста розкачайте в рівний прямокутник. Покладіть його на деко, застелений пергаментним папером. Зробіть проколи вилкою по периметру, щоб тісто не піднімалося. Накрийте зверху ще одним листом пергаментного паперу і поставте в духовку. Піч до рум’яної скоринки. У комбайні змішайте 1/4 склянки фісташок з цукром і перемалывайте до однорідності. Посипте сумішшю лист тіста, залишаючи невелику кордон по краях. Надішліть знову в духовку і пекти поки цукор не розплавиться. Дістаньте тісто з духовки і дайте трохи охолонути. Намазати його абрикосовим джемом. Краї посипати рештою фісташками, а все інше простір заповнити нарізаною слайсами полуницею.

Джерело: marthastewart.com

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code