Відеорецепт: Повітряні профітролі

Знамените на весь світ французький кулінарний виріб — профітролі з заварного тіста — часто прикрашають вітрини кондитерських. А ось історія виникнення профітролей покрита таємницями, ніби шаром блискучої шоколадної глазурі.
Хоча є версія про те, що про рецепт заварного тіста знали ще в Неаполітанському королівстві, частіше все ж згадують королеву Катерину Медічі і історію про те, як вона, вийшовши заміж за французького короля Генріха II, відвезла в Париж своїх кращих кухарів. І ось один з них, шеф-кондитер Попеллини, придумав в 1540 році рецепт цих тістечок і з тих пір вважається автором. З тих пір рецепти повітряних тістечок змінювалися і вдосконалювалися.
Залежно від начинки, профітролі можуть бути не тільки десертом, а навіть закускою, наприклад, якщо використовувати салат, паштет, ікру з маслом. А порожні профітролі можна також подавати до супів і бульйонів на окремому блюдце.
Ми ж пропонуємо спробувати посидіти на кухні над рецептом профітролей з солодким ванільним кремом та шоколадною глазур’ю.
Читайте також: CityGuide: Кращі в місті еклери і макаронс