Кому протипоказано худнути?

У всі часи жінка прагнула бути красивою, щасливою і… стрункою. Сучасні дами і особливо дівчата, йдучи до заповітної мети скинути зайві КГ, прагнучи до ідеальної фігури, іноді забувають про все інше. Найчастіше нав’язлива ідея схуднення стає єдиною метою в житті.

Прикладів тому безліч, так само як і виснажливих дієт, за допомогою яких жінка домагається своєї заповітної мрії». Але в даній статті мова піде не про дієти, а про те, як попередити тих, хто бездумно починає худнути, ні з ким не радячись і нікого не слухаючи, ігноруючи заборони, ризикуючи своїм здоров’ям. Хочеться запитати: «чи Ставили ви коли-небудь перед собою питання, які існують протипоказання? Коли і кому ні в якому разі не можна втрачати кілограми?» Спробуємо перелічити фактори, коли втрата ненависних кілограмів може принести велику шкоду і закінчитися сумно.

• Почнемо з дітей. Дитячий і підлітковий організм завжди необхідно підкріплювати хорошою якісною їжею, яка повинна бути насичена всіма корисними компонентами. А тому, брак або відсутність цих компонентів при схудненні їм загрожує відставанням у розвитку, стресами і іншими негативними явищами.

• Те ж саме загрожує дитині в утробі матері, якщо вона збирається худнути під час вагітності. Щоб народити здорову дитину, жінка не повинна худнути! Якщо, звичайно, немає якихось спеціальних рекомендацій лікаря, і робить вона це під його наглядом.

• Народивши дитину, жінка також не повинна одразу сідати на дієту, так як годує дитину. Тут можливе виключення деяких продуктів, які можуть викликати алергію у дитини – ці продукти необхідно просто прибрати з харчування матусі. Інше питання, якщо дівчина не годує дитину груддю. Але і в цьому випадку необхідна консультація лікаря: врахуйте, що організм жінки після пологів виснажується, стає більш вразливим.

• Жінкам більш солідного віку, особливо в період клімаксу, худнути категорично заборонено. Це може ускладнити і так складний стан жінки в цей період її життя. Відповідно, не можна боротися зі своєю вагою і в старечому віці, коли людині потрібна особлива увага до свого здоров’я.

• І нарешті, заборонено худнути жінкам і не тільки їм, якщо вони мають ряд перелічених нижче захворювань. Якщо у вас є хоч одна хронічна хвороба – забудьте про дієти. Не можна худнути людям, які перенесли операції, хворим на цукровий діабет. Людям з онкологією і тим, у кого проблема з сечостатевої системою.

Як бачите, не так вже й мало людей, яким худнути категорично протипоказано. Але бути красивою і стрункою хочеться всім! Невже немає виходу? Вихід є завжди і скрізь. Намагайтеся вести здоровий спосіб життя і любіть себе такою, яка Ви є — це краще, ніж «добивати» себе дієтами.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code