Литва продовжить підтримувати банківські реформи в Молдові

Литва продовжить підтримувати банківські реформи в Молдові. Про це заявив новий посол Литви в нашій країні Кястутіс Кудзманас, який відвідав з візитом Центробанк республіки і зустрівся з президентом Національного банку Молдови Сергієм Чокля і віце-президентом НБМ Христиною Харя.

За повідомленням НБМ, офіційні особи Нацбанку Молдови вітали підтримку, що надається Центральним банком Литви (Lietuvos bankas) в рамках Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного в минулому році двома установами. «Досвід та технічна допомога колег з Литви є особливо цінними для НБМ, який в даний час проводить всеосяжний процес реформ у банківському секторі.

Центральний банк Литви пройшов деякий час назад через аналогічні процеси банківської реорганізації та інституційної консолідації», — підкреслив президент НБМ. У свою чергу, посол Литви позитивно оцінив динаміку співпраці між двома центральними банками і проявив впевненість у тому, що відносини будуть генерувати прогрес для обох сторін.

Меморандум про взаєморозуміння між Нацбанком Молдови і Литви був підписаний 22 серпня 2017 р. Документ передбачає створення всеосяжних рамок співробітництва та обмін інформацією між установами.

З моменту підписання, Банк Литви організував ряд тренінгів та обмін досвідом для молдавських фахівців в області фінансової стабільності, банківського нагляду, грошово-кредитної політики, виділення міжнародних резервів, управління ризиками та інституційної зв’язку. Спеціальний візит був організований на Вільнюську фондову біржу NASDAQ для вивчення практики, пов’язаної з діяльністю Єдиного центрального депозитарію цінних паперів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code