Майя Санду довелося більше десяти років чекати румунського громадянства

Майя Санду заявила про те, що не настав час вносити ідею об’єднання в статут партії «Дія і солідарність».

На думку лідера партії, народ Молдови ще не дозрів до ідеї об’єднання з Румунією, про що свідчать результати опитувань громадської думки. З цієї причини в статуті ПДС пункт про об’єднання Молдови з Румунією відсутня.

— Виходячи з реальної ситуації, ГДС дає обіцянки, які здатні виконати. Об’єднання — це мета, яку підтримує частина населення, але не більшість громадян. Таким чином, це не те, що може статися в найближчому майбутньому, — заявила Майя Санду на телеканалі TV10.

Лідер партії стверджує, що не бачить проблем з тим, що ЛДПМ просуває ідею об’єднання з Румунією.

— Ми не обговорювали з ними це питання, і це не наша справа. У нас немає нічого спільного з ЛДПМ, це інша партія. У них новий голова, нові вимоги. Вони нам не указ. Рішення про об’єднання може прийняти народ. Якщо ЛДПМ і ЛП вказали на цю мету у своїх статутах партій і матимуть гідних кандидатів, яких захочуть представити в наші списки, то немає проблем. Коли ми прийдемо до влади, ми забезпечимо умови, в яких це питання можна буде обговорювати без істерії, — зазначила Санду.

При цьому лідер ПДС підкреслила, що для цього в першу чергу необхідно закрити Молдову від впливу Росії. А уряд має впровадити проекти із Румунією, які б відчувалися громадянами. Однак зараз унионистам залишається тільки говорити про це. Конкретні речі можна буде здійснити тільки після приходу до влади.

В ході програми Майя Санду також розповіла, що їй дуже подобається Румунія, додавши, що румунського громадянства вона чекала 11 років і зробила це «від усієї душі».

Раніше лідер Ліберальної партії порадив Санду не пускати пил в очі виборців, виставляючи себе борцем з правлячим режимом. Міхай Гімпу в ході передачі «Politica» на TV8 заявив, що Майя Санду обманює народ, виставляючи себе головним борцем з чинною владою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code