Названі небезпечні наслідки татуювань

Вчені Московського науково-практичного центру дерматовенерології і косметології назвали найбільш небезпечні захворювання, які можуть розвинутися в результаті відторгнення організмом колірних пігментів, застосовуваних при нанесенні татуювання.

Результати дослідження опубліковані в статті «Спостереження освіти червоного плоского лишаю на місці татуювання»

За інформацією спеціаліста з лазерним технологіям в косметології Віталія Микрюкова, найчастіше алергічна реакція виникає з-за червоного пігменту. Для отримання цього кольору використовується рожево-червоний ртутний мінерал кіновар: саме він провокує роздратування.

Дерматовенеролог Олена Ковтунова розповіла про іншу поширену проблему золотистому стафилококке. Ця інфекція розвивається у разі, якщо власник свіжої татуювання не доглядає за нею належним чином, і процес загоєння супроводжується гнійним запаленням.

Також Ковтунова попередила про ризик зараження гепатитом С при недотриманні стерильності під час нанесення малюнка. «Вчені провели велике дослідження, проаналізували 124 наукові роботи з 30 країн і виявили прямий зв’язок між кількістю тату на тілі людини і розвитком гепатиту С. Люди з татуюваннями, особливо якщо покриті великі ділянки тіла, перебувають у підвищеній групі ризику зараження гепатитом», попередила вона.

Крім того, фахівець порекомендувала уникати татуювань на ділянці шкіри з родимками. «Часто до мене звертаються пацієнти, які просять прибрати родимки там, де вони хочуть зробити тату. Не можна наносити тату на місце, де родимка. Тому що вона може перетворитися на меланому», пояснила Ковтунова.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code