На модернізацію автовокзалів і автостанцій Молдови буде витрачено 200 млн. леїв

У Молдові автовокзали і автостанції будуть мати сучасну інфраструктуру, а якість обслуговування пасажирів покращиться. Зокрема, 30 філій держпідприємства «Автовокзали і автостанції» будуть модернізовані протягом 3 років на основі державно-приватного партнерства.

Рішення про цілях і умовах партнерства, а також загальні вимоги до відбору приватного партнера було схвалено урядом.

Проект передбачає передачу приватному інвестору на 25-річний термін права на надання послуг, що надаються ДП «Автовокзали і автостанції», і товарів, необхідних для надання цих послуг. Приватний партнер вкладе з власних коштів близько 200 млн. леїв у ремонт, реконструкцію та закупівлю сучасного обладнання та IT-технологій останнього покоління.

У той же час, за надання деяких публічних послуг приватний партнер буде щорічно перераховувати до державного бюджету майже 5 млн. леїв із забезпеченням щорічного зростання цього показника на 5%. За деякими оцінками, протягом 25 років до державного бюджету буде перераховано близько 250 млн. леїв.

В результаті реалізації проекту, діяльність філій ДП «Автовокзали і автостанції» буде покращено, будуть забезпечені якісне обслуговування та умови безпеки пасажирів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code