Новий глава Місії ОБСЄ Клаус Нойкирх прибуває в Молдову

Італійське головування ОБСЄ призначила Клауса Нойкирха з Німеччини главою Місії ОБСЄ в Молдові. Він також буде виступати в якості посередника ОБСЄ в процесі придністровського врегулювання.

Нойкирх змінює Майкла Скэнлана, термін повноважень якого в якості глави Місії ОБСЄ в Молдові завершився в серпні.

«Я радий, що беру призначення на цей важливий пост в період безпрецедентного прогресу в процесі придністровського врегулювання. Я з нетерпінням очікую спільної роботи з усіма учасниками формату 5+2 для подальшого розвитку орієнтованої на результат динаміки переговорного процесу відповідно до мандату Місії», — сказав Нойкирх.

Раніше Нойкирх обіймав посади голови представництва Ради Європи в Албанії, старшого політичного радника головування Німеччини в ОБСЄ, заступника директора Центру ОБСЄ з попередження конфліктів та заступника голови Місії ОБСЄ в Молдові. Він має більш ніж 20-річним професійним досвідом роботи в регіоні ОБСЄ і має ступінь кандидата політичних наук.

Основний мандат Місії ОБСЄ в Молдові — допомога в досягненні довгострокового і всеосяжного політичного врегулювання придністровського конфлікту на основі територіальної цілісності та суверенітету Республіки Молдова в межах її міжнародно визнаних кордонів з особливим статусом для Придністров’я в Молдові.

Мандат Місії ОБСЄ в Молдові щороку схвалюється і поновлюється усіма 57 державами-учасниками ОБСЄ, включаючи Республіку Молдова.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code