Німецьких бізнесменів закликали інвестувати у Молдову

Молдова зацікавлена в зміцненні торгово-економічних відносин і активізації торгівлі з Німеччиною, а також залучення німецьких інвестицій в національну економіку.Таку заяву зробив у Берліні міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Тудор Ульяновський на зустрічі з виконавчим директором Східного комітету німецької економіки Міхаелем Хармсом.

За повідомленням МЗСЄІ, Тудор Ульяновський зазначив, що в результаті реформ, запроваджених молдовською владою в останні роки, Молдова пропонує інвестиційні переваги і можливості для зарубіжної бізнес-середовища. «Поліпшення умов діяльності для бізнес-середовища, залучення іноземних інвестицій, створення нових добре оплачуваних робочих місць залишаться і надалі пріоритетами уряду», — підкреслив глава молдавської дипломатії.

У зв’язку з цим він уточнив, що Вільні економічні зони, що пропонують найбільш привабливі умови для інвесторів, за останні 2 року залучили понад $120 млн. інвестицій, які збільшилися з $230 млн. до 2015 р. до $350 млн. в 2017 р., а в першій половині 2018 р. експорт збільшився більш ніж на 28%.

Говорячи про двосторонню співпрацю, голова МЗСЄІ вказав на наявний неосвоєний потенціал у торговельно-економічних відносинах між двома країнами, підкресливши, що 404 підприємства з німецьким капіталом, зареєстровані в Молдові, є гарним стартапом для розширення двосторонньої взаємодії.

У свою чергу, Міхаель Хармс оцінив результати здійснюваних урядом Молдови реформ, особливо для бізнес-середовища, що в кінцевому рахунку зробило молдавський ринок більш привабливим для іноземних компаній, зокрема німецьких.

На його думку, щоб продемонструвати успіхи в цій області і переваги, які пропонують Вільні економічні зони і промислові парки Молдови, їх необхідно саме широке просування для зарубіжних партнерів, в тому числі за допомогою бізнес-форумів, регіональних або міжнародних виставок, зустрічей B2B.

Міхаель Хармс підтвердив готовність очолюваної ним установи внести внесок у розширення двостороннього діалогу між бізнес-середовищем Молдови та Німеччини, ініціювання спільних інвестиційних проектів або розширення існуючих.

За статистичними даними, у січні-червні 2018 р. обсяг зовнішньої торгівлі Молдови з Німеччиною перевищив $349,7 млн.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code