Румунія продовжить підтримувати європейський курс Молдови

Республіка Молдова залишається стратегічним пріоритетом для Бухареста, Румунія буде і далі підтримувати європейський курс нашої країни.

Ці повідомлення, нещодавно пролунали на щорічному засіданні румунської дипломатії, передав прем’єр-міністру Молдови Павлу Філіпу посол Румунії в нашій країні Даніель Іоніце.

Прем’єр-міністр подякував румунську сторону за підтримку, відзначивши її важливість у виконанні європейської порядку денного Республіки Молдова, а також у здійсненні двосторонніх проектів.

«Румунія для нас не просто сусідня країна і не просто партнер — ми живемо в одному просторі, у нас одні і ті ж цінності. Ми тримаємося за вже розпочаті проекти і хочемо їх продовження, щоб вони нас ще більше зближували», — сказав молдавський прем’єр.

Серед представляють підвищений інтерес спільних проектів були виділені будівництво газопроводу Унгень-Кишинів, взаємопідключення електромереж, розвиток інфраструктури і виключення тарифів за роумінг між двома країнами.

Посол Даніель Іоніце уточнив, що грант Румунії на ремонт дитячих садків в Республіці Молдова нещодавно був доповнений 3 млн. євро.

Офіційні особи також обмінялися думками з проведеним урядом реформ, а також за виконання взятих перед партнерами по розвитку зобов’язань. Прем’єр-міністр зазначив, що Молдова розраховує на підтримку Румунії в контексті перебрання нею 1 січня 2019 року головування в Раді Європейського союзу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code