Угорська компанія відкриває в Молдові фабрику

Угорська компанія Equip Test з 1 жовтня 2018 р. відкриває в Молдові фабрику на 50 робочих місць з виробництва систем тестування електронного обладнання.

Про це йшлося на зустрічі, яку міністр економіки та інфраструктури Молдови Кирило Габурич провів з представниками названої угорської компанії.

По повідомленні Минэкономинфраструктуры, глава молдавського відомства привітав рішення компанії Equip Test інвестувати в Молдову, навіть, незважаючи на те, що сусідні країни на нашому фоні виглядають привабливіше.

«Ми надамо всю можливу підтримку для того, щоб вона могла скористатися всіма перевагами і привілеями вільних економічних зон і розвивала цей проект на нашому ринку. Знаю, що Equip Test виробляє обладнання для відомих світових компаній, включаючи компанію Fujikura, яка також працює в нашій країні. Це хороша можливість завоювати довіру та інших великих компаній, які могли б інвестувати в Молдову», — заявив Кирило Габурич.

Під час зустрічі виконавчі директори угорської компанії Золтан Кадар і Чаба Кадар підкреслили, що ретельно вивчили інвестиційні можливості нашої країни для свого бізнесу після відвідування форуму Moldova Automotive Days 2018. Також, вони заявили, що Equip Test є світовим виробником систем вимірювання і тестування для друкованих плат і кабелів. За останні роки Equip Test запустив виробничі потужності в Угорщині, Чехії, Польщі та Сербії і планують розширюватися і далі.

«Ми високо цінуємо зусилля уряду Молдови у проведенні економічних реформ і забезпечення умов для інвестицій. Ми хочемо відкрити фабрику з виробництва систем тестування електронних приладів у СЕЗ «Експо-Бізнес-Кишинеу». У найближчі два роки ми плануємо надати роботу 50 кваліфікованим фахівцям, інженерам і робітникам. У трьох-чотирирічної перспективі кількість працівників досягне 100 осіб. Ми розраховуємо на допомогу влади у розвитку бізнесу і впровадження сучасних технологій в розробку і виробництво тестового обладнання для друкованих плат і кабелів. Незважаючи на те, що ми розглядали як варіант для виробництва і Румунію, вибір зрештою упав на Молдову», — зазначив Золтан Кадар.

Міністр економіки та інфраструктури запевнив присутніх у своїй готовності надати допомогу в розвитку бізнесу і необхідну інформаційну підтримку, щоб забезпечити умови для виробництва нових технологій. Також, Кирило Габурич зазначив, що випускники Вузів у сфері мікроелектроніки і механіки отримають можливість знайти роботу вдома, в Молдові.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code