У Енергетичного співтовариства виникли нові претензії до Молдові

Зокрема, Секретаріат Енергетичного співтовариства відкрив процедуру врегулювання спорів щодо Молдови через відсутність перенесення і виконання законодавства, що стосується викидів великих установок спалювання.

Як наголошується в повідомленні Енергоспівтовариства, відсутність національного законодавства в галузі охорони навколишнього природного середовища в Молдові з метою обмеження викидів в атмосферу є порушенням зобов’язань країни за Договором про Енергетичне співтовариство.

У своїй Доповіді за 2017 р. Секретаріат вже звертався до молдавських властей з проханням невідкладно прийняти необхідні внутрішньодержавні правові заходи, які переносять відповідні положення директив у національне законодавство. Секретаріат також надав Молдові допомогу у розробці законопроектів в цій області допомогою проекту, який був завершений в грудні 2017 р.

Підкреслюється, що обов’язки у відповідності з Директивами про великих отходосжигательных заводах і промислових викидах вступили в силу 1 січня 2018 р. щодо існуючих і нових заводів, відповідно. Країни, які є договірними сторонами Енергетичного співтовариства, повинні узгодити своє національне законодавство з положеннями цих двох директив до цього граничного терміну.

Правила обмеження викидів в атмосферу від великих отходосжигательных установок є ключовими факторами для обмеження забруднення повітря, і очікується, що їх реалізація призведе до основних переваг для здоров’я людей і навколишнього середовища.

Відзначається, що молдавська сторона може подати свої письмові зауваження по даній справі в Секретаріат енергетичного співтовариства.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code