У Тирасполі та Рибниці запрацювали пункти реєстрації машин з Придністровського регіону

У Тирасполі та Рибниці розпочали роботу пункти реєстрації транспортних засобів з Придністровського регіону. За повідомленням Бюро реінтеграції, пункти запрацювали з 1 вересня в результаті домовленостей, досягнутих в ході переговорного діалогу між Кишиневом і Тирасполем. Пункти відкриті в тестовому режимі. Їх бенефіціарами є фізичні, а також юридичні особи, які не займаються торговельною діяльністю та зареєстровані в Агентстві держпослуг.

Механізм застосовується до транспортних засобів з лівого берега Дністра і мун. Бендери, за винятком населених пунктів Кочиеры, Коржова, Кошница, Дороцкая, Моловата Ноуе, Пирита, Похребя, Василівка Дубэсарского району.

Право подавати документи на реєстрацію транспортного засобу буде здійснюватися на основі попереднього запису та у пункті реєстрації в Тирасполі та Рибниці, починаючи з 10 вересня.

Відповідно до умов, встановлених національним законодавством, мешканці лівобережжя Дністра і мун. Бендери будуть брати участь у міжнародному дорожньому русі з номерними знаками нейтрального дизайну (3 букви і 3 цифри), отримають свідоцтво про реєстрацію нового типу, на підставі звіту про техогляд транспортного засобу, виданого установами, акредитованими ANTA.

У той же час бенефіціари будуть платити в аналогічних умовах збори за реєстрацію та перереєстрацію транспортних засобів, передбачені законодавством, а за автомобілями, ввезеними після 24 квітня 2018 р., необхідно буде представити митний документ нового типу TV 24. Протягом 30 днів з дати подання документів на реєстрацію та перереєстрацію транспортних засобів в пункти в Тирасполі та Рибниці бенефіціар отримає тимчасовий техпаспорт, за яким дозволяється їздити тільки в межах Молдови.

Новий механізм встановлюється на добровільній основі і не передбачає проведення процедури в терміновому порядку. Механізм не зобов’язує реєструвати/перереєструвати свої транспортні засоби тих, хто не має наміру брати участь у міжнародному дорожньому русі. Пункти реєстрації будуть працювати за попереднім записом, з вівторка по суботу. Логістичне оснащення двох центрів проведено за фінансової допомоги ОБСЄ та сприяння Італії.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code