Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Виходячи з назви столового предмета, неважко здогадатися, що основне призначення десертній вилки – це допомога при їжі якого-небудь десерту. Даний прилад не належить до обов’язкових, як, наприклад, ложка, тому необхідність використання в повсякденності відпадає автоматично. Будинки, як правило, не використовують в принципі, оскільки є чудова альтернатива – руки. Однак якщо вам потрібно побувати на святковому заході, де серед всіх страв буде присутній десерт, щоб не виділятися на тлі інших, варто обов’язково навчитися, як правильно використовувати цей столовий прилад.

Слід розглянути опис та правила застосування десертній вилки.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Опис

Десертна вилка, як правило, срібна в першу чергу необхідна для того, щоб не сталися різні конфузные ситуації при вживанні фруктів, коли з них стікає сік, сыплющимися крихтами десерту або кремом, який часто має властивість відвалюватися від ласого тістечка. Природно, десертна ложка користується більшою популярністю, але існує ряд продуктів, які потрібно їсти, саме розглянутим столовим приладом.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів
Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Як виглядає?

Цілком природно відчувати невелике хвилювання або навіть страх розгубитися в ресторані, якщо ви там раніше не було взагалі, тому розумно підготуватися заздалегідь до відвідування такого закладу. При тривалому обіді, де присутня жодна страва, а часом їх число не перерахувати по пальцях однієї руки, на столі викладається відразу кілька видів вилок, призначених для різних цілей. Говорячи про цих столових приладах, варто сказати, що їх всього чотири види. Але не варто хвилюватися, вони різні, і їх можна без праці відрізнити один від одного, побачивши всього один раз.

  • Звичайна їдальня вилка. Вона виконана в стандартній, звичної всім формі, з незначною або середньою прогином, при цьому має 4 великі зуба. Її головне призначення – вживання основних страв, її прийнято застосовувати разом з ножем.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів
  • Рибна вилка. Вона дещо менше своїй вищезгаданій попередниці, а також кількість зубів може коливатися від 3 до 4. Цей столовий прилад може бути використаний парно або разом зі спеціальним ножем для риби. Більшою мірою це залежить від риби або самого заходу. Окремі страви найпростіше тобто з використанням двох вилок одночасно.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів
  • Салатна вилка. Цей столовий прилад чимось нагадує ложку з наявністю зубів. Така вилка виконана в вигнутою формою, за допомогою чого зручно їсти салат.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів
  • Десертна вилка. Вона призначається для вживання десерту поданого на стіл, зокрема поділу продукту на дрібні шматочки. Як правило, стандартна модель зроблена з трьома зубцями, але трапляються винятки, де є дві або чотири.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів
Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Важливо! Десертні виделки також поділяються на різні види. Одні необхідні для випічки, інші – їсти різні фрукти.

Прилад для випічки

Деякі урочисті заходи, що вимагають поділ столових приладів, володіють незвичайними десертними виделками. Зовні вона виглядає як звичайна, але правий крайній зуб виконаний трохи довше інших, а також заточений. Це необхідно для поділу десерту на шматочки, таким чином, тримаючи блюдце в руці, ви зможете різати виделкою пиріг або торт, тим самим роблячи вживання їжі простіше. У той же час скористатися ножем в даній ситуації не представляється можливим, що зумовлює форму приладу.

Важливо! Десертною виделкою такої форми можна користуватися лише в тому випадку, коли тарілка з ласощами знаходиться у вас в руці, а не на столі. Якщо ви сидите, в доповнення до неї необхідно взяти ножа.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Прилад для фруктів

Ще одна часто використовувана десертна вилка має всього два зубці, на відміну від своїх попередників. Варто відзначити, що вони досить гострі. Основне призначення цього столового приладу – вживання різних фруктів або ягід. Як можна зрозуміти, торти або тістечка не їдять з допомогою такого різновиду десертній вилки. Класичний прилад може бути поданий до будь-якого десерту – як до борошняним виробам, так і плодово-ягідним.

Двузубая вилка не грає сольної партії в процесі застілля, а виступає як допоміжний елемент для спрощення вживання їжі.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Сервіровка

Сервіровка столового набору – це досить важлива частина будь-якого культурного заходу. Десертну вилку прийнято розміщувати таким чином, щоб вона перебувала за тарілкою, при цьому вона повинна бути направлена до середини столу. Відразу за нею розміщується ложка, предназначающаяся для вживання десертів. Запам’ятайте, ручка вилки завжди повинна дивитися в ліву сторону. Ніж можна покласти двома способами – в просторі між вилкою і блюдом або на десертній тарілці так, щоб він знаходився з лівого боку від основної тарілки з їжею.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Допускається брати десертну виделку, в праву руку, але в більшості випадків доводиться вдаватися до допомоги ножа, оскільки без нього акуратно їсти просто не вийти. З цієї причини в той момент, коли ви використовуєте два приладу одночасно, потрібно тримати їх, як і звичайні столові прилади, простіше кажучи, ніж – у правій руці, а вилку – у лівій. Одним з видів винятки, коли можна порушувати перераховані вище правила, може стати вживання на десерт суфле, коктейлі з частинками невеликих фруктів, сирні продукти. Ці повітряні страви припускають використання вилки сольно.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Що їй їдять?

Оскільки різні бісквіти, пісочні торти дуже сильно кришаться, а відкушувати їх не можна, в такому випадку потрібно відрізати невеликі шматочки за допомогою ножа, а є безпосередньо десертною виделкою. Фрукти, наприклад, кавуни, ананаси, дині, спочатку нарізають великими шматками і по одному кладуть на тарілку. Нарізати їх необхідно аналогічно борошняним виробам. Якщо вам подали кавун, врахуйте, що в першу чергу потрібно видалити на тарілку всі кісточки, а потім уже є. Занадто маленькі ягоди не їдять з допомогою десертного приладу. Використання столових приладів в ресторанах або на культурних заходах з першого погляду непросто, але заглибившись в цю тему детальніше, ви зрозумієте, що це не так важко.

Не варто нехтувати правилами пристойності, щоб не виділятися серед інших.

Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів
Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів
Десертна вилка (16 фото): опис. Як нею користуватися? Огляд наборів

Як правильно сервірувати стіл, дивіться у відео нижче.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code