Бархатистий антидепресант: Крем-суп в 5 рецептах

Бархатистый антидепрессант: Крем-суп в 5 рецептах

Просто суп — це сумне страва осінньо-зимового сезону, а ось крем-суп, такий ніжний, насичений, бархатистий — це найкращий антидепресант. Ми підготували 5 альтернатив обридлим рассольнику, борщу та бульйону з локшиною.

Крем-суп з лисичками

Інгредієнти на чотирьох:

  • 350 г лисичок або інших грибів
  • 1 цибулина
  • 2 картоплини
  • 50 мл білого вина
  • щіпка чебрецю
  • 1 літр овочевого бульйону
  • сіль, перець, оливкова олія

Очистіть гриби, поріжте. На сковороді розігрійте 4 столові ложки оливкової олії, дрібно наріжте цибулю і підсмажте. Коли цибуля стане золотистою, посоліть його і додайте гриби і чебрець. Перемішайте, через пару хвилин влийте вино і збільште вогонь, щоб воно гарненько випарувалося. Очистіть картоплю, наріжте тонкими кружечками, додайте до грибів, перемішайте, залийте бульйоном. Доведіть бульйон до кипіння і залиште на середньому вогні на 20 хвилин. У блендері подрібнити в пюре ми радимо не весь суп, а 1/3, яку потрібно влити в суп залишився, адже грибочки в тарілці — завжди радість.

Суп-пюре з гарбуза і сиру

Інгредієнти на 4 людини

  • 450 г гарбуза
  • 50 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 10 г цукру
  • 2 апельсина
  • 2 яєчних жовтки
  • 800 мл овочевого бульйону
  • 1 столова ложка білого винного оцту
  • 1 щіпка коріандру, за смаком: мелена кориця, сіль, перець, тертий сир, кростіні

Вимийте, очистіть гарбуз, приберіть насіння, відкладіть пару скибочок гарбуза з кіркою, наріжте м’якоть на кубики. Покладіть м’якоть гарбуза в каструлі і залийте бульйоном. Доведіть до кипіння і залиште на вогні на 15 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою і не почне перетворюватися в пюре. Подрібніть суп блендером. У сковорідці розігрійте вершкове масло і трохи підсмажте борошно, яку потім потрібно додати в гарбузовий крем для густоти. Промийте апельсини і на тертці акуратно зітріть з них тільки помаранчеву частину шкірки, не білу. У вас повинна бути одна чайна ложка такий цедри. Вичавіть сік з апельсинів і додайте в суп. Підігрійте суп знову, а, вимкнувши вогонь, додайте жовтки і гарненько розмішайте — це додасть супу божественну шовковисту текстуру. Додайте сіль і перець за смаком і цедру апельсина. У сковорідці знову підігрійте масло, розтопіть в ній цукор і оцет. Коли цукор почне карамелізуватися, обсмажте в цій суміші залишені скибочки гарбуза. Розлийте суп по тарілках, додайте в кожну порцію трохи кориці, коріандру, тертого сиру і по скибочці смаженої гарбуза. Ніжність крем-супу та хрусткі кростіні — дуже вдалий контраст!

Вершковий крем-суп з цвітної капусти

Інгредієнти на 4 людини:

  • 1,3 кг цвітної капусти
  • 1 стебло селери
  • 1 цибулина
  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 200 г вершків
  • 1 зубок часнику
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • сіль, перець за смаком

Дрібно наріжте часник і цибулю, покладіть їх у каструлю з 2 ложками олії, пасеруйте близько 5 хвилин на повільному вогні. Крупно поріжте суцвіття капусти і селери, додайте їх в каструлю і тушкуйте ще 3 хвилини. Налийте бульйон в каструлю, додайте сіль, перець, накрийте кришкою і залиште варитися на повільному вогні близько 45 хвилин. Потім подрібніть блендером готовий суп, додаючи вершки. Поверніть суп на плиту, варіть ще 10 хвилин. Розлив цей деликатнейший суп по тарілках, ви можете прикрасити його поверхню ложечкою червоної ікри.

Крем-суп з білих грибів з беконом

Інгредієнти на 4 людини:

  • 2 невеликі цибулини
  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 500 г білих грибів
  • 5 скибочок бекону
  • 400 г картоплі
  • щіпка майорану
  • сіль, перець, оливкова олія

Підготуйте гриби — ви можете використовувати і сухі, їх знадобиться значно менше, ніж 500 м, але спочатку їх доведеться замочити і навіть проварити. Очистіть картоплю і наріжте його кубиками. Дрібно наріжте цибулю і один з скибочок бекону, помістіть їх в каструлю з маслом і підрум’яньте. Додайте в каструлю картоплю і гриби протушкувати і заливайте бульйоном. Варіть 30 хвилин. Потім додайте майоран і подрібніть блендером. Додайте сіль і перець за смаком. Розлийте суп-крем по тарілках. На сковороді підсмажте до хрускоту бекон, який потім можна промокнути серветкою, щоб прибрати зайвий жир, розмістіть один скибочку його в кожну тарілку і подавайте з домашнім хлібом.

Суп-пюре з буряка

Інгредієнти на 4 людини:

  • 500 г картоплі
  • 1 цибулина
  • 600 г вже вареного буряка
  • 1 л овочевого бульйону
  • 1 лимон
  • 100 сметани
  • сіль, перець, оливкова олія за смаком

Очистіть і поріжте картоплю брусочками, також поріжте варений буряк. Очистіть цибулю і наріжте його тонкими півкільцями. У каструлі з 2 ложками олії підрум’яньте цибулю, потім додайте картоплю і буряк, протушкувати кілька хвилин і залийте гарячим бульйоном. Накрийте каструлю кришкою і варіть 30 хвилин. Вичавіть сік лимона, цедру натріть його (жовту частину). Якщо картопля в супі готова, то додайте в нього сік і цедру лимона і подрібніть блендером. Розливайте буряковий крем-суп по тарілках, подавайте зі сметаною або яйцем.

Джерело: salepepe.it

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code