Трав’яні відвари для обличчя замість тоніків та лосьйонів

Домашня косметика може бути різною. Багато в своєму уходовом раціоні використовують трав’яні відвари – і це правильний вибір, адже такі кошти є дуже ефективними по догляду за шкірою обличчя. Для їх приготування знадобляться суміші різних трав. Зазвичай вони наполягають на воді, але іноді і на молоці. Але засіб, настояне на останньому може зберігатися лише 1 добу. Для кожного типу шкіри потрібно використовувати різні відвари:

Для сухої і нормальної шкіри обличчя:

  • м’ята освіжає;
  • шавлія і ромашка – заспокоюють;
  • липа – зволожує.

Дані рослини допомагають боротися зі зморшками, що з’являються в результаті зневоднення шкіри. Для того, щоб приготувати відвар потрібно залити сухі листочки або квіти рослин гарячою водою і прокип’ятити на повільному вогні 5-10 хвилин. Після того, як відвар охолоне, його потрібно процідити, і далі використовувати за призначенням.

Для жирної шкіри обличчя:

  • календула – дієвіше все прибирає запалення, тому що в ній міститься природний антибіотик;
  • полин і подорожник – відмінно звужують пори;
  • кропива – робить шкіру бархатистою.

Перераховані трави ефективні в боротьбі з висипом і допомагають нормалізувати роботу сальних залоз. Відвари варто чергувати застосування на шкіру. Це максимально посилить ефект.

Для чутливої шкіри обличчя:

  • відвар з троянди – освіжає і знижує чутливість;
  • алое – заспокоює;
  • жасмин – зволожує і живить;
  • петрушка і волошка – знімають запалення.

Квітковий настій для сухої шкіри – зволожує і живить корисними речовинами

Змішати в рівних пропорціях по 1 столовій ложці сухих або свіжих пелюсток жасмину, троянди, ромашки і липи. Залити суміш 1 склянкою окропу. Після цього накрити її щільно кришкою і настоювати 2 години. По закінченню часу обов’язково відцідити кашку.

Відвар для сухої шкіри – освіжає і зволожує

Змішати в одній ємності по 0,5 столових ложок трав: сухі квітки меліси, деревію і хмелю. Залити їх 1 склянкою окропу, і проварити 2 хвилини на маленькому вогні. Потім щільно закрити ємність і поставити настоюватися в темне місце на 4 години. Після цього відвар процідити і застосовувати в якості тоніка 2 рази в день вранці і ввечері.

Настій для сухої шкіри

В однакових пропорціях змішати трави: сухі квітки ромашки і шавлії, липового кольору, пелюстки шипшини, листя м’яти і кріп. Залити отриману суміш 0,5 літрами води. Після цього 2 столові ложки отриманої суміші поставити на вогонь, довести до кипіння і прокип’ятити на повільному вогні протягом 5 хвилин. Коли приготовлений відвар повністю охолоне, його обов’язково потрібно процідити. Отриманим засобом необхідно протирати шкіру обличчя кожен день.

Трав’яний настій для протирання сухої шкіри

Змішати в мисці 1 чайну ложку кропу, 1 чайну ложку петрушки, 0,5 столової ложки живокосту лікарського та 0,5 столової ложки примули вечірньої (первоцвіту). Залити трав’яну суміш 1 склянкою окропу і настоювати 3 години. Процідити настій, і протирати їм обличчя кожен день.

Трав’яний настій для сухої чутливої шкіри

Залити 1 склянкою холодної кип’яченої води 2 столові ложки кореня алтея, поставити в темне місце і настояти 24 години. Потім настій процідити і використовувати його в якості тоніка.

Трав’яний настій для зволоження сухої шкіри

Помістити в невелику ємність 1 столову ложку липового цвіту і залити 1 склянкою окропу. Потім щільно накрити кришкою, настоювати 1 годину, процідити і додати 1 чайну ложку натурального меду. Протирати приготованим лосьйоном шкіру обличчя 2 рази на день.

Засіб для очищення і ополіскування сухої шкіри

3 столові ложки листя обліпихи крушіновідной залити 0,5 літра окропу. Дочекатися повного охолодження складу, і потім процідити його.

Освіжаючий м’ятний настій – тонізує, освіжає і очищає шкіру

Залити 1 склянкою окропу 2 столові ложки свіжих (або сухих) листя м’яти. Поставити на вогонь і проварити протягом 5 хвилин. Після цього наполягати отриманий відвар 1 годину. Краще всього застосовувати цей відвар в теплу пору року.

 

Маковий лосьйон для зволоження

Залити 0,5 склянки окропу 1 столову ложку макових зерен або 3 столові ложки пелюсток червоного маку. Щільно накрити ємність кришкою і настоювати 3 години. Після цього настій слід процідити. Протирати їм обличчя щодня вранці і ввечері.

Настій з бузини – зволожує, живить шкіру, очищає від забруднень і допомагає при подразненнях на сухій шкірі особи

Помістити в невелику ємність 1 столову ложку сухих квіток бузини і залити їх 0,5 склянки окропу. Дочекатися повного охолодження настоянки, після чого процідити. Також можна додати туди 1 чайну ложку жирних вершків.

Молочний трав’яний настій

Подрібнити 1 столову ложку свіжого або сухого листя мати-й-мачухи, помістити їх в ємність невеликого розміру і залити 0,5 склянки тільки що вскипевшего молока. Накрити ємність кришкою і почекати, поки отриманий склад стане ледве теплим. Після цього його потрібно процідити і протерти шкіру обличчя. Через 30 хвилин змити теплою водою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code